Op twee plaatsen zijn fietsvlonders geplaatst en op drie centrale plaatsen een openbaar fietsherstelpunt. © eva

Lanaken installeert nieuwe fietsvlonders en fietsherstelpunten

Lanaken -

Lanaken wil zich nog meer profileren als fietsgemeente. Nu zijn er op twee plaatsen een fietsvlonder en op drie centrale plaatsen een openbaar fietsherstelpunt geïnstalleerd.

Een fietsvlonder is een platform waarin fietsbeugels verwerkt zijn, waaraan je je fiets kan stallen. Een fietsherstelpunt is een plek waar je je fiets zelf kan repareren, een lekke band kan oppompen of een fietssleutel kan gebruiken. “De fietsvlonders zijn geplaatst op het Kerkplein in Gellik en op het Schumanplein in het centrum van Lanaken”, verduidelijkt schepen van Toerisme Jolein Martens (Open Vld). “De fietsherstelpunten zijn te vinden op het Kerkplein in Gellik, aan het gemeentehuis in het centrum van Lanaken en naast de bestaande fietsenstalling in Oud-Rekem.

De fietsherstelpunten en vlonders zullen ook tijdens de komende Fiets4daagse - van 8 tot en met 11 september - hun dienst bewijzen. Vier dagen lang fietsen dan wielrenners, jonge amateurfietsers, mountainbikers en gezinnen door fietsparadijs Belgisch-Limburg, met Lanaken als uitvalsbasis.

“Lanaken is een fietsgemeente. We praten er niet alleen over, maar uiten het ook in fietsvriendelijke acties”, stelt schepen Jolein Martens. De twee fietsvlonders zijn aangekocht voor een bedrag van bijna 9.500 euro terwijl de drie fietsherstelpunten samen goed zijn voor een som van 3.600 euro.

Eddy Vandoren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer