Kristof Calvo, Meyrem Almaci en Bjorn Rzoska in 2019.
Volledig scherm
Kristof Calvo, Meyrem Almaci en Bjorn Rzoska in 2019. © BELGA

Rzoska geen kandidaat om Almaci op te volgen als voorzitter van Groen, Calvo twijfelt

Vlaams fractieleider Björn Rzoska is geen kandidaat om Meryem Almaci op te volgen als voorzitter van Groen. Naast de naam van Rzoska circuleren nog verschillende andere namen, al bevestigde voorlopig nog niemand een kandidatuur. Een aantal mensen geeft wel aan het te overwegen, onder wie Kamerlid Kristof Calvo. Wie Almaci uiteindelijk opvolgt, wordt duidelijk op 11 juni.

18 reacties

  • Marleen Van Overbeke

    2 jaar geleden
    Wat te doen met groen? Almaci's geblaat eindelijk gestopt, altijd veel bla bla, maar nooit de realiteit toegevend en altijd rond de pot draaiend in conversatie met bvb. de Wever. Groen door hun niet realistische visie op leefomstandigheden zullen van de kaart worden geveegd. En nu Calvo, eerst door Almaci aan de kant gezet, nu weer op het voorplan. Z'n toon terug wat matigend maar zal weeral de vroegere richting uitgaan.
  • van roy jozef

    2 jaar geleden
    Kiesdrempel? Die hebt ge in België niet nodig. Om aan een meerderheid te komen voor een regering kunt ge zelfs nog eisen stellen als party onder de kiesdrempel. Pff. Al genoeg gebeurd. Schaf dat verplicht stemmen maar eens af. Zult dan pas wat zien. Zie frankrijk.
  • andre Van Meirvenne

    2 jaar geleden
    Ze kunnen beter hun partij opdoeken, andere bekwame mensen samen brengen en een andere naam kiezen. Met andere woorden een nieuwe start nemen. Groen hier staat gelijk met miserie.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Het gascarrousel van groene wispelturigheid, Meyrem Almaci zei vorig jaar: ‘Met Groen aan de macht verhoogt geen enkele factuur’. Wel, ik ken geen enkele factuur die níet verhoogd werd.
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Ze vinden blijkbaar geen kapitein meer voor het zinkend schip.