Man zonder rijbewijs te dronken om nog ademtest af te leggen

 ©  fdb

ROESELARE -

“Was het door zijn drankgebruik of was het opzettelijk, wie zal het zeggen”, vroeg de procureur over een Bulgaarse man die traag zwalpend over de weg tegengehouden werd door de politie. De man was niet meer in staat om een ademtest af te leggen. Later bleek hij 1.47 promille in het bloed te hebben.

Jonathan Folens

De politie van zone Riho merkte de man op 23 maart 2020 op. “Hij vertoonde erg gevaarlijk rijgedrag”, zei het Openbaar Ministerie. “Hij reed traag en zwalpte van de ene kant naar de andere kant over de weg. Toen de politie hem tegenhield, werd al snel duidelijk waarom. De man was zelfs niet meer in staat om te blazen maar uit een bloedtest bleek dat hij 1.47 promille in het lijf had.”

De Bulgaar reed bovendien zonder rijbewijs, iets waarvoor hij in 2017 ook al veroordeeld was. “Hij heeft nooit een rijbewijs gehad en is ook niet van plan er een te halen”, zei zijn advocate. “Hij rijdt normaal gezien altijd met zijn bromfiets, maar de avond van de feiten had hij op een familiebijeenkomst zodanig veel gedronken dat hij de auto van zijn dochter nam.”

“Rijden zonder rijbewijs kan echt niet”, zei de rechter, die de man veroordeelde tot een voorwaardelijke celstraf van acht dagen en 1.600 euro boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen