© KoLu

© Infrax.be

© PhotoNews

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Duizenden gezinnen tijdje zonder stroom in Diest, Halen en Tessenderlo

In Diest en in delen van buurgemeenten Halen en Tessenderlo, Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort zitten duizenden gezinnen momenteel zonder stroom. Omstreeks 20.30 uur doken de eerste problemen op in Diest. Het probleem breidde zich snel uit in de hele regio. Ruim een uur later lijken de meeste problemen opgelost.

fivr/KoLu/CC

In heel Diest zaten de mensen gisteren een uur lang zonder elektriciteit. Ook in Scherpenheuvel-Zichem werd de stroom even uitgeschakeld. In het ziekenhuis AZ Diest sloegen de noodgeneratoren na een minuut automatisch aan. De verkeerslichten werkten niet en de slagbomen van de overwegen gingen dicht. Het treinverkeer tussen Diest en Testelt was onderbroken. De NMBS legde vervangbussen in tussen Aarschot en Hasselt.

Drie passagierstreinen konden zich nog richting de stations van Testelt, Zichem en Diest begeven. Tegen 22.15 uur was er weer treinverkeer mogelijk. Volgens Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel zou tegen de ochtend alles weer normaal moeten verlopen.Volgens burgemeester Jan Laurys van Diest was er een probleem in de hoogspanningscabine aan het station in Diest. “Ik zit ook zonder stroom en ga dadelijk een kijkje nemen aan die hoogspanningscabine”, aldus de burgemeester. Woordvoerder van Infrax Björn Verdoodt bevestigde dat het om een grote panne ging: “De reden was dinsdagavond nog niet bekend.

Voor ons was het hoofdzaak dat iedereen zo snel mogelijk terug stroom had. Vanaf 21.30 uur brandde de straatverlichting weer. Daarna werden de inwoners van Diest en omgeving op een gecontroleerde manier opnieuw van stroom voorzien. Omstreeks 21.50 uur waren de problemen voor 90 procent opgelost.

Alleen in Molenstede en Webbekom was er nog geen elektriciteit. Onze cabines bevinden zich daar op industriezones en die zijn moeilijker te bereiken. Als mensen schade hebben, moeten ze eerst hun brandverzekering contacteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer