Hasselaar misbruikt jarenlang stiefdochter: 5 jaar cel

Hasselt -

Een zestiger uit Hasselt is vrijdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het jarenlange misbruik van zijn stiefdochter. De ondernemer wist het meisje te paaien en te manipuleren. Vanaf haar negende begon het misbruik totdat ze zeven jaar later mondjesmaat alles aan haar vriendje vertelde.

Geert Houben

Tijdens de eerste jaren was er sprake van aanranding zoals samen douchen en het schuren van zijn geslachtsdeel tegen het timide meisje. De dader, een ondernemer, paaide en manipuleerde haar. Hij nam zijn tijd om een band met zijn stiefdochter te smeden. “Een speciale band, die ook haar keuze was.” Veelal vond het misbruik plaats in de bureauruimte en in de badkamer. Zij mocht van hem de deur niet sluiten. ‘Uit veiligheidsoverwegingen.’ Tijdens de laatste jaren ging de man verder en was er sprake van orale seks en penetraties. Het meisje worstelde met jaar emoties. Zij wou niet naar de politie stappen, maar had angst dat het opnieuw zou gebeuren. Het slachtoffer hoopte dat haar stiefvader in therapie zou gaan om een verblijf in de gevangenis te vermijden. Ze wou evenmin de man een mes in de rug steken omdat hij ook lief voor haar kon zijn.

Beroep

Uiteindelijk kwamen de feiten bij mondjesmaat aan het licht toen het meisje een vriendje had tegen wie ze alles vertelde. Na veel twijfel volgde er een jaar later een klacht bij de politie. De man ontkende de feiten ondanks dat het meisje een nauwkeurige beschrijving van zijn penis met pigmentatievlek kon beschrijven. Ook oordeelde de rechtbank dat er geen reden was om te twijfelen aan de verklaringen van het meisje. Het komt de Hasselaar op vijf jaar cel effectief en een ontzetting van vijf jaar uit de rechten te staan. Volgens de rechtbank is een begeleiding en een deel uitstel van straf niet zinvol omdat de dader alles ontkent. De proceskosten van 1.450 euro zijn voor zijn rekening. Aan het meisje is hij een voorlopige vergoeding van 5.000 euro verschuldigd. Haar ouders kregen elk 2.500 euro. Er is een deskundige aangeduid om de schade te begroten. De zestiger overweegt om in hoger beroep te gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer