Kortenaken-paard zwembad
Volledig scherm
Kortenaken-paard zwembad © Hulpverleningszone Oost

Simba neemt duik in zwembad, brandweer helpt paard op het droge

KortenakenIn de Hemelrijkstraat in Kortenaken nam donderdagnamiddag een paard een frisse duik in een zwembad. De plons verliep vlot, alleen kon het dier er niet meer op eigen kracht uit en moesten brandweerlui van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost ter plaatse komen om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

  1. De favoriete plekjes in Limburg van Liz Swerts (32), winnares van ‘Het Onbekende’: “Aan deze plek heb ik mijn mooiste herinnering. Mijn eerste kus”
    PREMIUM

    De favoriete plekjes in Limburg van Liz Swerts (32), winnares van ‘Het Onbekende’: “Aan deze plek heb ik mijn mooiste herinne­ring. Mijn eerste kus”

    Liz Swerts (32) is inmiddels wereldberoemd in Vlaanderen na haar deelname aan het tv-programma ‘Het Onbekende’. Limburg heeft voor de energieke Alkense alvast weinig geheimen. Haar zeven favoriete plekjes in de provincie, die deelt ze met veel enthousiasme. “In het centrum van Hasselt heb ik een favoriete lunchbar - ik eet er áltijd één bepaald gerecht - terwijl ik me in Maasmechelen op Ibiza kan wanen, maar dan lekker dicht bij huis.”
    Alken
  2. Sint-Truiden krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”
    PREMIUM

    Sint-Trui­den krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”

    De Grote Markt van Sint-Truiden moet in juni en juli één grote feestlocatie worden. Na zes jaar pakt de stad opnieuw uit met een scherm van 120m² groot om de matchen van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal te volgen. Voetballiefhebbers kunnen bij ‘Bar Berlin’ terecht voor voorbeschouwingen, analyses en uiteraard de matchen zelf, maar daarnaast kan je er ook terecht voor de Midweekfeesten, kidsdays, een discoparty én de viering van ereburger Simon Mignolet.
    Sint-Truiden