Johan Derksen ©  BELGAIMAGE

Tafelgaste van ‘Vandaag Inside’ krijgt “stevige doodsbedreigingen” na stopzetten talkshow

De Nederlandse televisiepresentatrice Hélène Hendriks, die regelmatig te gast was in ‘Vandaag Inside’, krijgt naar eigen zeggen “stevige doodsbedreigingen”, nu die talkshow is stopgezet na de uitspraken van voetbalanalist Johan Derksen.

jvh
Bron: De Telegraaf

Hendriks nam deze week de presentatie over van de talkshow ‘HLF8’, nadat presentator Johnny de Mol ook daar beschuldigd werd van wangedrag. Tijdens de uitzending van dat programma vrijdagavond kondigde ze aan dat ze voorlopig “niet te veel” haar mening zou geven over het incident rond Derksen. Ze wordt naar eigen zeggen namelijk met de dood bedreigd, en de politie heeft haar geadviseerd om zich “iets afzijdig” te houden, vertelde ze.

“Misschien goed om vooraf aan te geven: ik zal niet te veel mijn mening geven hierover”, zei Hendriks op het moment dat het onderwerp ter sprake kwam. “Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI.”

Volgens Hendriks is het niet zo dat ze mening niet wil geven. “Die zal ik ook echt wel een keer geven, en ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren, maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn. Dus bij dezen laat ik dat bij jullie”, zei ze tegen haar gasten.

De presentatrice zei ook dat ze niet de enige is die dreigementen ontvangt, maar noemde geen namen. “En misschien ga ik dan nu ook wel weer te ver: Johan is echt een heel goede en fijne collega van mij, en ik zal echt nooit een collega afvallen. Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur. Daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd, maar ik wil dat toch even kenbaar maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer