De opbrengst van de comedy avond met Alex Agnew schenken de advocaten aan het VUB Yamina Krossafonds voor borstkankeronderzoek. “Dat zal ons weer een stukje dichter bij ons doel van 400.000 euro brengen”, zegt Yamina Krossa. ©   Victoriano Moreno

Antwerpse advocaten strikken Alex Agnew voor eerste feestje na corona

Antwerpen -

Voor het eerste post-corona event heeft De Conferentie, een vereniging van ruim 3.000 advocaten van de Balie Provincie Antwerpen, Alex Agnew weten te strikken. De opbrengst van de avond gaat naar het VUB Yamina Krossafonds voor borstkankeronderzoek. “Dat brengt ons weer dichter bij ons doel om 400.000 euro in te zamelen”, zegt Yamina Krossa.

Karin Vanheusden

Alex Agnew treedt gratis op voor De Conferentie. Hij doet dat omdat hij veel bewondering heeft voor Yamina Krossa en op die manier haar fonds wil steunen. De Antwerpse Yamina kreeg op haar 38ste borstkanker en betaalde haar dure dubbele borstreconstructie met de opbrengst van een benefiet.

Het was de start van de vzw Benetiet waarmee Yamina de borstreconstructies van tientallen vrouwen meefinancierde. Later wist ze toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) te overtuigen de operatie voor alle vrouwen volledig te laten terugbetalen door het RIZIV.

Na het stopzetten van haar vzw heeft Yamina de overblijvende 40.000 euro geschonken aan professor Damya Laoui, die aan de VUB onderzoek doet naar een vaccin tegen borstkankerherval. Haar doel is om voor het VUB Yamina Krossafonds 400.000 euro te verzamelen.

Netwerk

Onder de indruk van Yamina’s inzet had Alex Agnew eerder al de afspraak gemaakt dat van elk verkocht ticket van zijn nieuwe theatertournee Wake Me Up When It’s Over een euro aan het fonds te schenken. Met de comedy avond voor De Conferentie doet hij opnieuw een duit in het zakje.

LEES OOK. Geen show op Werchter voor Alex Agnew, maar beloofde steun voor kankerfonds blijft overeind: “Ik mag ook eens iets teruggeven”

“De Conferentie ondersteunt vaker goede doelen, maar het is Claudia Van de Velde, een oud-voorzitter van onze vereniging, die ons in contact heeft gebracht met Yamina Krossa”, zegt Katrien Pacquée, advocaat en voorzitster van De Conferentie. “In 2013 werd zij zelf geconfronteerd met borstkanker. In plaats van te gaan lopen of fietsen voor het goede doel is een comedy avond op poten gezet. Alex Agnew treedt belangeloos voor ons op, net zoals Vincent Voeten, winnaar van Humo’s Comedy Cup, Jade Mintjens, vaste waarde bij De Ideale Wereld, en Kjen Descheemaecker als MC. We hopen veel volk te kunnen verwelkomen. Advocaten en andere juridische beroepen, maar uiteraard is iedereen welkom.”

Yamina Krossa is in haar nopjes met dit nieuwe project. “Dit is opnieuw het resultaat van de kracht van het netwerk dat me via via bij Katrien Pacquée op de radar bracht”, zegt Yamina Krossa. “Op dit moment hebben we voor het fonds 321.480 euro ingezameld. Deze comedy avond zal ons weer dichter bij ons doel van 400.000 euro brengen.”

Om extra geld in te zamelen organiseert de Balie van Antwerpen ook nog een chique tombola. “Echt een fancy tombola met prachtige en exclusieve prijzen”, zegt Katrien Pacquée. “Een Breitling horloge bijvoorbeeld, een overnachting in het nieuwe Sapphire House in Antwerpen, een gastronomisch arrangement in Hotel Stiemerheide, een executive coachingsessie of een exclusieve rondleiding in het nieuwe hof van beroep.”

LEES OOK. Alex Agnew blaast stunt op festivalweide Werchter af omdat ticketverkoop teleurstelt

De Conferentie, comedy avond met Alex Agnew, woensdag 4 mei om 18u, showroom Scancar, Boomsestreenweg 505, Wilrijk, www.deconferentie.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER