©  ISOPIX

Judd Trump plaatst zich als eerste voor de WK-finale na een zenuwslopende partij, ook O’Sullivan maakt kans op de WK-titel

Judd Trump is de eerste finalist van het WK snooker in Sheffield. De Engelsman moest daarvoor wel tot het uiterste gaan. Een decider bij 16-16 moest beslissing brengen over wie de finale zou spelen. Daarin toonde Trump zich het sterkste. In die andere halve finale had icoon Ronny O’Sullivan weinig problemen met John Higgins, het werd 17-11 voor O’Sullivan.

Jens Jacobs, Belga

Mark Williams en Judd Trump hielden elkaar lang in evenwicht in The Crucible in het Engelse Sheffield. Trump leek lang op weg om zich als eerste te plaatsen voor de finale. Maar een fantastische comeback van Williams zorgde ervoor dat die laatste bij 15-16 voor het eerst op voorsprong kwam.

Trump had zijn zinnen gezet op een finale en knokte zich terug in de wedstrijd. Een decider moet bij 16-16 dus de beslissing brengen. Daarin toonde Trump zich het meest koelbloedig. Trump liep uit tot 50-1 en zette Williams meteen met de rug tegen de muur. Even leek concentratieverlies nog voor de ommekeer te zorgen, maar de achterstand was te groot voor Williams om het tij nog te keren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In die andere halve finale had Ronny O’Sullivan weinig problemen met John Higgins. Nadat Higgins de eerste drie frames won, was het O’Sullivan die met breaks van 70, 64, 116 en 107 de eerste sessie met 4-4 afsloot. Viervoudig wereldkampioen Higgins kon in de tweede sessie aanvankelijk gelijke tred houden. Met een 53 break nam hij een 6-5 voorsprong. Vanaf het twaalfde frame trok “The Rocket” alle registers open. Met breaks van 99, 91, 55 en 70 nam de zesvoudige wereldkampioen een 10-6 voorsprong. In een zeer hoogstaande derde sessie lukte Higgins breaks van 51 en 103, maar O’Sullivan was goed voor breaks van 82, 101, 121, 54 en 134 waarmee hij op twee frames van de overwinning kwam. In de vierde en laatste sessie won Higgins het eerste en het derde frame, maar O’Sullivan potte nog breaks weg van 67 en 83 voor een afgetekende 17-11 overwinning.

Voor O’Sullivan is het ondertussen zijn achtste WK-finale. Van de vorige zeven won hij er zes. Enkel in 2014 moest hij met 18-14 zijn meerdere erkennen in Mark Selby. Voor zijn tegenstrever Judd Trump is het zijn derde WK-finale. Twee keer nam hij het op tegen John Higgins. In 2011 verloor hij met 18-15. In 2019 versloeg hij de Schot met 18-9. De finale wordt gespeeld naar best of 35 frames en dit over twee dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer