©  BELGAIMAGE

Thibaut Courtois in de wolken met zijn zesde landstitel: “Heel speciaal dat ik deze titel met mijn kinderen kan vieren”

Thibaut Courtois was na het laatste fluitsignaal bijzonder gelukkig met de felbevochten landstitel, de tweede met Real Madrid en zijn zesde in totaal. “Deze titel is toch wat meer emotioneel, nadat we de vorige titel door de coronapandemie niet met familie en vrienden konden vieren”, aldus de doelman voor de camera van Play Sports. “Dat kan vandaag wel met mijn kinderen erbij. Dat is best speciaal. Het is altijd mooi om kampioen te worden met Madrid. Het is nu de tweede titel in vier jaar. Daar ben ik erg tevreden mee. Hopelijk komt er dit seizoen nog meer aan.

Jens Jacobs

“Of er straks iets gedronken wordt? Dat denk ik wel, al zal het met mate zijn. Ik ben geen goede Belg, ik drink geen bier en ik denk niet dat er andere sterke dranken aanwezig zullen zijn. Het zal dus bij een colaatje blijven op de bus. Maar als we straks gaan eten met de ploeg, zal er misschien wel een wijntje worden gedronken.”

“Dat we met nog vier wedstrijd te gaan, nu al kampioen zijn, is heel mooi”, gaat de doelman verder. “We hebben het afgelopen jaren veel moeilijke wedstrijden gewonnen en ook punten laten liggen tegen ploegen waar het niet tegen moest. Sevilla heeft lang kunnen aanklampen en ook Barcelona kwam, na de Classico, even opzetten. Maar we zijn kalm gebleven en zijn blijven winnen. Dat gaf de doorslag. Misschien niet altijd met het beste voetbal, maar op zo’n momenten is het resultaat wat telt.”

LEES OOK. Onze chef sport over Thibaut Courtois: “Eén ding staat vast, deze titel is niet zijn laatste prijs”

Volgende week woensdag volgt er al een nieuwe belangrijke wedstrijd voor Courtois. Dan speelt het de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Manchester City. “Het zal zoals een finale zijn. Die ploeg die wint, zal doorstoten. Ik geloof niet dat het een gelijkspel zal worden. Hopelijk moet ik dan wat minder tegendoelpunten incasseren. Dat is nooit leuk. Maar Manchester City is een geweldig aanvallende ploeg met kwaliteit. Als ze dan goede goals maken, kan je daar als keeper niet veel aan doen. Maar het is wel frustrerend. Hopelijk kunnen we woensdag iets meer.”

LEES OOK. Van KRC Genk tot Real Madrid: de prijzenkast van Thibaut Courtois in tien leuke beelden

 ©  BELGAIMAGE

 ©  BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer