Direct naar artikelinhoud
NieuwsPolitiek

Meyrem Almaci: ‘Wat Rousseau doet, is zó doorzichtig: eerst extreemrechts achterna hollen en daarna nuanceren’

Meyrem Almaci (46) stopt binnenkort als voorzitter van Groen. Almaci stond sinds 2014 aan het hoofd van de partij.Beeld Tim Dirven

Afscheidnemend voorzitter van Groen Meyrem Almaci uit in een interview met De Zondag kritiek op de ‘Molenbeek-uitspraak’ van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, die in Humo zei dat hij zich ‘ook niet in België voelt‘ wanneer hij door de Brusselse wijk rijdt.

en

Het is de eerste keer dat Almaci reageert op Rousseaus woorden, zegt ze in De Zondag. “Ik heb daar bewust over gezwegen. Wat hij doet, is zó doorzichtig: eerst extreemrechts achterna hollen en daarna nuanceren. Maar intussen heeft hij wel duizenden mensen gekwetst. Ik kan ook zoiets zeggen, hoor. Als ik door Sint-Martens-Latem of Brasschaat rijd, dan voel ik me ook niet thuis. Maar moet ik daarom al die mensen over één kam scheren?” 

Daarnaast hekelt de afscheidnemend partijvoorzitter van Groen Rousseaus “feitenvrije” uitspraken over leerkrachten die enkel Arabisch zouden spreken. “Ik vind dat ongelooflijk pijnlijk. Is dat de richting die de socialisten uit willen? Wel, ze vergissen zich. Echt waar.”