“Strengere sancties zijn op komst”: Lorin Parys, CEO van Pro League, herhaalt opzet na supportersgeweld in Seraing (dat in 1A blijft)

Jupiler Pro LeagueDrie Brusselse clubs in de Jupiler Pro League zal niet voor volgend seizoen zijn. Na de 0-1 in de heenmatch bleef RWDM op de Pairay steken op 0-0. Voldoende voor Seraing om zijn verblijf op het hoogste vlak met een jaar te verlengen. De match werd wel overschaduwd door supportersrellen op het veld na afloop. Heel wat RWDM-heethoofden gingen gefrustreerd de confrontatie aan met vierende Seraing-fans. “Strengere sancties zijn op komst”, herhaalt Pro League-CEO Lorin Parys. 

64 reacties

  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Ik ben nu eens echt benieuwd hoeveel straf dat ploegje uit de randgemeente gaat krijgen omdat hun supporters tijdens de match voortdurend een ganse bevolkingsgroep gestigmatiseerd heeft ?
  • Delphine Jacobs

    2 jaar geleden
    Op alle gebieden zijn ze hier in dit land veel te lax met misdadigers en hooligans enz
  • Paul Verbeeck

    2 jaar geleden
    Hoeveel jaar roepen ze dit al ? Hetgene wat telt in het voetbal is , wat brengt geld in ons laatje? Hoe ,dat maakt niet uit . Dus sancties die hun geld kunnen kosten gaan er niet komen . Gewoon geen voordelen meer voor het voetbal, geld binnenhalen bij de supporters en ze zullen er sel iets op vinden ( als ze zelf voor alle kosten moeten opdraaien, incluis veiligheid)
  • Leo Van Rillaer

    2 jaar geleden
    Moet altijd glimlachen als ik het woord "supportersgeweld" lees. Alsof dit crapuul ook maar enige connectie heeft met de definitie van het woord "supporter".
  • Johan Vanderstukken

    2 jaar geleden
    Politiekers beloven veel en daar stopt het ook.