Videospeler inladen...

"Poortje Pik" loopt uit de hand in Rijkevorsel: "Paaltjes en verkeersborden weghalen, dat hoort er niet bij"

Een oproep vooraf om "Poortje Pik" dit jaar beschaafd te houden, is tevergeefs gebleken. De traditie in Rijkevorsel om alles wat niet vaststaat, mee te nemen naar de rotonde van het dorp, is uit de hand gelopen. De burgemeester waarschuwt overtreders dat hen een gasboete te wachten staat.

Een voetbaldoel, containers, tientallen winkelkarretjes, tuinmeubilair, een mobiel toilet,... De buit bij de jaarlijkse Rijkevorselse traditie "Poortje Pik" was (naar gewoonte) omvangrijk. Alles wat afgelopen nacht niet vaststond in voortuinen of op vensterbanken was vogelvrij en mocht meegenomen worden. De eigenaars konden deze de ochtend hun spullen terugvinden op een rotonde in het dorp. 

Vanochtend lagen er op het plein echter ook voorwerpen die niet meegenomen mochten worden, waaronder verkeersborden, straatnaamborden en ook zaken die vaststonden. "Het was vannacht zeker erger dan vorige jaren", zegt burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA). "Er werd wegsignalisatie ontvreemd, net als een riooldeksel en dat is werkelijk levensgevaarlijk."

BEKIJK - Deze editie van "Poortje Pik" is uit de hand gelopen

Videospeler inladen...

“We gaan nu moeten bekijken wat de opties zijn voor volgend jaar", zegt Cuylaerts. "De inwoners van Rijkevorsel weten perfect wat kan en mag, maar wat er zaterdagnacht allemaal meegenomen is, kon absoluut niet door de beugel."

Er werd zelfs een riooldeksel weggehaald. Levensgevaarlijk!

Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA)

De politie stelde vannacht enkele GAS-PV's op. Het ging daarbij opvallend nagenoeg altijd om inwoners van andere dorpen, zoals Malle, Zoersel en Wommelgem. 

De traditie van Poortje Pik komt van vroeger, toen mensen van de akkers kwamen en soms te moe waren om hun werkmateriaal binnen te zetten. Daar namen sommige mensen aanstoot aan. Ze namen dan de spullen mee naar het dorpsplein.

Meest gelezen