© atv

Strijdend Antwerp zet met brilscore punt achter winnende uitreeks van Union

Antwerp heeft een punt gezet achter de winnende uitreeks van Union. Na vijf uitzeges op rij raapten de Brusselaars een puntje in Deurne-Noord. Er vielen geen doelpunten op de Bosuil, waar veel strijd werd geleverd en Antwerp in de slotfase nog goed wegkwam na een resem gemiste kansen van de bezoekers.

Hannes Van Gael

Dag van de Arbeid, maar toch was het ‘werkendag’ in de Bosuil. Brian Priske koos voor hetzelfde systeem waar Antwerp vorige week Club Brugge mee in de problemen bracht. Frey kreeg ditmaal Benson naast zich, Balikwisha verhuisde naar de bank. De geschorste Seck werd vervangen door De Laet, die voor het eerst sinds 19 maart in de basis stond. Verstraete keerde terug uit schorsing, maar moest plaatsnemen op de bank. Bij Union behield patron Mazzu het vertrouwen in de elf werknemers die Anderlecht versloegen.

Al snel werd duidelijk dat er een compleet andere thuisploeg op de mat stond, in vergelijking met de thuisnederlaag tegen Union op 5 februari. Toen moest de Great Old op zowat alle vlakken het onderspit delven. Vandaag stond er een gretig elftal op de mat dat, op wat vrijschoppen rond de grote rechthoek na, nauwelijks iets weggaf in de eerste helft.

‘Ritchie Ritchie Ritchie’

Exponent van die Antwerpse gretigheid: Ritchie De Laet. Vanzeir en Lazare mochten het een aantal keer aan den lijve ondervinden. De slidings en gewonnen duels van Antwerpenaar werden door de uitverkochte Bosuil onthaald met spreekkoren: ‘Ritchie, Ritchie, Ritchie’.

 ©  BELGA

Veel strijd, weinig kansen. Frey zette als eerste een doelman aan het werk. Tussen twee geelhemden door kopte hij richting kruising. Moris deed zijn job. De Zwitser testte even later opnieuw de vuisten van Moris. De vrijstaande Vines aanspelen leek hier echt wel een betere optie. Tussendoor kon Benson te weinig verrassen met een lage schuiver. Het doelgevaar van de bezoekers kwam voort uit scherpe vrijschoppen van Teuma, maar ook Butez stond attent te keepen.

Laforge op de dool

In het laatste kwartier van de eerste helft was er een hoofdrol weggelegd voor Laforge. Een onoordeelkundige ingreep van Moris -buiten zijn grote rechthoek- werd niet met geel bestraft. Een opzichtige trekfout op Vanzeir evenmin. Haroun kreeg dan wel een geel karton onder zijn neus geschoven voor een correcte tackle. Even later verdiende hij wel geel en dat zagen die van Union uiteraard ook. Fel protesteren resulteerde in geel voor Nieuwkoop en even later kreeg De Laet diezelfde straf voor hetzelfde vergrijp.

Het hoefde dan ook niet te verwonderen dat Priske risicopatiënt Haroun tijdens de rust in de kleedkamer liet. Verstraete nam zijn positie in.

 ©  BELGA

De échte kansen werden pas na rust geserveerd. Er werden meer risico’s genomen en dat kwam de spektakelwaarde alleen maar ten goede. Nainggolan zag een ‘gemaakte goal’ uit de hoek geranseld worden door Moris. Een resultaat van zijn virtual reality training? Zeker een kandidaat voor save van de week! Aan de overzijde stond Butez pal op een knal van Lazare. De wilde uithaal van Vanzeir in de rebound zwaaide af.

Aanvallende wissel Antwerp

Met nog twintig minuten te gaan gooide Priske er met Samatta nog een aanvaller in. Niet voor een spits, wel voor Vines. Benson verhuisde naar links. Een aanvallende ingreep, maar ook een met de nodige risico’s. De organisatie was bij momenten zoek bij het stamnummer 1. De kansen voor Union stapelden zich op. Lazare profiteerde optimaal van geklungel achterin. Gelukkig voor de thuisploeg was er voorafgaand buitenspel. Ook Nielsen kon nog tweemaal aanleggen voor Union. Twee keer net naast en ook Vanzeir liet nog een reuzekans onbenut. Spitsbroer Undav volgde zijn voorbeeld. Antwerp speelde zelf geen kansen meer bijeen en kwam dus goed weg in de slotfase. De partij eindigde zoals ze begonnen was: 0-0.

Door de puntendeling trekt Union als leider naar het tweeluik tegen Club Brugge. Als Anderlecht verliest van Club Brugge, heeft ook Antwerp een bonusje beet voor het aan de tandem tegen paars-wit begint. Afwachten dus wat die topper brengt…

LEES OOK. ONS OORDEEL. Antwerp mag zich gelukkig prijzen met terugkeer De Laet

 ©  BELGA