© Zoonar.com/Alexander Ludwig - creative.belgaimage.be

Jongen aangerand in Minnewaterpark in Brugge: politie verspreidt opsporingsbericht

De politie en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zijn op zoek naar de dader van een aanranding op 26 oktober 2021 in Brugge. Daarbij werd een 18-jarige jongeman meegesleurd tot in het park en aangerand door een man van zo'n 50 à 60 jaar oud. De politie vraagt aan eventuele andere slachtoffers om zich te melden. "Want seksueel geweld en zeker bij jongens is nog altijd een groot taboe", zegt Lien Depoorter, woordvoerster politiezone Brugge. 

Op dinsdag 26 oktober 2021 werd een 18-jarige jongeman, die op school zit in Brugge rond 21 uur nagefloten door een man op de vesten ter hoogte van het Minnewaterpark in Brugge. Toen de jongen vroeg wat er aan de hand was, werd hij meegesleurd richting het park. Daar betastte de man verschillende lichaamsdelen van het slachtoffer. De jongen probeerde de man van zich af te duwen, maar slaagde daar niet in.

Pas toen de man zich op de knieën liet zakken, kon het slachtoffer hem een trap geven ter hoogte van het kruis en kon hij weglopen. "Daarna heeft hij onmiddellijk ons en een vriendin verwittigd van wat er gebeurd is", zegt Lien Depoorter, woordvoerster van politie Brugge. "Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man die rond de 50 à 60 jaar oud is en die Nederlands spreekt zonder een accent. Hij is zo'n 1,80 meter lang en struis gebouwd en heeft een bierbuik. Hij heeft kort grijs uitgedund haar en droeg een zwarte bril met ronde glazen. De man droeg een grijze jas en rook naar sigaretten. Volgens het slachtoffer had de man veel kracht."

 Wie informatie heeft over de zaak, kan contact opnemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of kan getuigen op het gratis nummer 0800/30 300.

"Aanranding bij jongens is nog steeds taboe"

Volgens de politie heeft de man waarschijnlijk nog andere mensen belaagd of aangerand. "Volgens het slachtoffer was de man immers heel rustig en ging die heel zelfzeker te werk. Dat kan erop wijzen dat hij niet aan zijn proefstuk toe was",  zegt Lien Depoorter, woordvoerster van politie Brugge.

"Iedereen, die een gelijkaardig feit heeft meegemaakt in regio Brugge kan zich bij ons melden. Want seksueel geweld is nog taboe en zeker bij jongens. Zij praten er vaak niet over, schamen zich of gaan de feiten minimaliseren. Daarom willen wij benadrukken dat het heel belangrijk is dat zij zoiets bij ons melden. Wij gaan de slachtoffers dan zo goed mogelijk ondersteunen en doorverwijzen voor verdere hulp." 

Meest gelezen