Moeder getuigt nadat David (39) sterft aan astma-aanval in Cambodjaanse cel: “Ik ben mijn kind kwijt”

In een Cambodjaanse cel, op ruim 9.000 kilometer afstand van zijn familie, is Bruggeling David Catry (39) overleden. De man zat er een celstraf uit in Prey Sar - ‘De hel’ in de Cambodjaanse volksmond. Op een bepaald moment leefde hij er met 106 gevangenen in een cel voor maximaal 30 personen. David had al heel zijn leven astma en een zware aanval werd hem vrijdagnacht fataal. Zijn moeder getuigt in VTM NIEUWS. 

7 reacties

  • Danny Baete

    2 jaar geleden
    Rip David rust zacht
  • Helga Geuens

    2 jaar geleden
    Wel,moest ik in zijn plaats geweest zijn..misschien maar goed ook.Want dit is ook geen leven.Nooit meer vrijkomen en daarginds in de bak is volgens mij,de hel op aarde.
  • Eric Servaes

    2 jaar geleden
    Gevangenisstraf is 1 ding, iemand dringende medische zorgen ontnemen en laten sterven is een andere zaak. Heeft niets met rechtvaardigheid en justitie te maken. Wanneer worden dergelijke landen geboycot ?
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Des te erger als je ziet met hoe weinig straf een drugssmokkelaar er hier vanaf komt. En een gevangene met astma zal hier goed opgevolgd en misschien zelfs in de watjes gelegd worden. Ik wens de moeder en alle familieleden heel veel sterkte toe. Het is verschrikkelijk om je kind te verliezen, ook al is hij al lang geen kind meer.
  • Hannes Callewaert

    2 jaar geleden
    Sterkte aan de familie , hij heeft het risico genomen en wist wat er boven zijn hoofd hing .