Elon Musk in 2014 tijdens een bezoek aan Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk in 2014 tijdens een bezoek aan Nederland. © ANP

PORTRET. Wie is Elon Musk écht? Deel 2: Tesla, of hoe hij zelf een hype werd én failliet dreigde te gaan. “Al mijn geld was op. Ik was één hoopje ellende”

Deel 2Hij was plots de excentrieke multimiljonair die de wereld op z’n kop zette. Maar als SpaceX en Tesla elke maand 7 miljoen opsouperen, raakt zelfs het geld van Elon Musk (50) op. “Ik dacht dat dit het fucking einde was.” Of hoe hij een hype werd precies op het moment dat hij álles dreigde te verliezen. 

6 reacties

  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Het zou beter en eerlijker zijn dat hij 80 % van zijn kapitaal deelde met de minbegoeden.
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Hoe en wat hij ook is het is in ieder geval een héél speciale tist …chapeau En niet zo een droogstoppel zoals Bill Gates of zoals die schijnheiligaard van Apple
  • Elke Van den Bossche

    2 jaar geleden
    Dit is de man die liever een planeet zou stichten met slimme mensen... Hij waant zichzelf heel wat. Het zijn net deze mensen die de planeet om zeep helpen ipv redden.
  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Hij mag zijn wat de mensen denken, maar hij kan het toch maar ! Dus chapeau voor die kerel, rijkste of niet.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Musk is helemaal niet hoogbegaafd. Verder is hij van rijke afkomst. Zijn vader bezit, of bezat een smaragdenmijn in Zuid-Afrika. Waar hij wel een genie in is, is in het bespelen en bedriegen van mensen. Het aantal processen die momenteel tegen hem lopen zijn niet meer te overzien.