VIDEO. Bekijk het parcours van de Antwerp Urban Trail vanuit de lucht

Duizenden lopers palmen zondag Antwerpen in voor de Antwerp Urban Trail. Het parcours van de vijfde editie voert je langs de prachtige gebouwen, pleinen en steegjes in de Scheldestad. Kijk hier al eens mee naar het parcours dat voor je ligt.

InKe

Gestart wordt er naar aloude gewoonte in Park Spoor Noord. Van daaruit gaat het via het Kempisch Dok en het Houtdok naar het nieuwe Havenhuis. Dat is het meest noordelijke punt van het traject, want via Hangar 26 komen de sportievelingen weer het centrum ingelopen. Na een snel bezoekje aan de Sint-Pauluskerk, het stadhuis en de Vlaaikensgang stuiten de lopers opnieuw op een exclusief pareltje: de binnenplaats van het Museum Plantin-Moretus.

Daarna volgen er passages langs jeugdherberg Pulcinella, DE Studio, de Botanische Tuin, de Arenberg en het Paleis op de Meir. Net als vorig jaar ontbreekt ook het café Pelikaan niet op de planning, net als de Oude Beurs en het Felix Pakhuis. Tot slot volgt er nog een korte stop in de hotelkamers van het Holiday Inn Express Antwerp City North en de finish in Park Spoor Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Urban Trail