Winkelbediende tweede keer oog in oog met overvaller

© wjn

De Louis Delhaize-buurtwinkel in de Jan Bijlstraat in Aalst is zaterdag kort voor sluitingstijd overvallen door een man met een pistool. De winkelbediende kwam amper enkele maanden nadat ze werd bedreigd tijdens een vorige overval opnieuw oog in oog te staan met een gewapende dief.

wjn

De feiten speelden zich rond 18.30 uur af, kort voor het sluitingsuur van de buurtwinkel. Er waren op dat moment geen klanten meer in de zaak aanwezig, de winkelbediende bevond zich achter de kassa. Een man van Afrikaanse afkomst wandelde naar binnen en begaf zich quasi meteen naar de kassa. Hij had een pistool bij zich en bedreigde de vrouw ermee. “Hij wou het geld uit de kassa. Toen hij zeker wist dat hij al het geld had, sloeg hij op de vlucht”, klinkt het in de zaak. De bediende verwittigde de politie van Aalst. De speurders startten het onderzoek en konden kort nadien de vermoedelijke dader al inrekenen. “Hij was niet gemaskerd tijdens de overval, het slachtoffer kon hem identificeren.”

De winkelbediende is aangeslagen en wenste gisteren nog niet te reageren. “Ze is er mentaal niet klaar voor, het is dan ook de tweede keer dat ze oog in oog staat met een overvaller. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.”

De Louis Delhaize in de Jan Bijlstraat werd ook op 29 juli vorig jaar al overvallen. Drie met sjaals gemaskerde mannen gingen die dag de zaak binnen en bedreigden de kassierster met een mes. Ze maakten een kleine som cash buit en sloegen op de vlucht met een wagen. De Aalsterse politie zette de achtervolging in en kon de vluchtwagen klemrijden op de parking de Delhaize aan de Parklaan in Aalst. Een eerste verdachte kon meteen opgepakt worden, zijn kompanen werden na doorgedreven onderzoek enkele dagen later in de boeien geslagen.

In het filiaal van Louis Delhaize werd sindsdien flink geïnvesteerd in beveiliging. Er werden onder andere bewakingscamera's geplaatst. Het parket van Dendermonde belooft vandaag meer uitleg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen