In normale tijden zijn er zo'n 500 vacatures op de luchthaven, maar nu zijn het er 1.200.
Volledig scherm
PREMIUM
In normale tijden zijn er zo'n 500 vacatures op de luchthaven, maar nu zijn het er 1.200. © Photo News

Komt ook bij ons zomeruittocht in gevaar? Als 1.200 vacatures op Zaventem niet ingevuld geraken, dreigen ook hier toestanden zoals op Schiphol dit weekend

Een urenlange wachtrij om in te checken en de brandweer die wachtende reizigers moest voorzien van water. De chaos op de Nederlandse luchthaven Schiphol was afgelopen weekend compleet. En dat zou weleens een voorbode kunnen zijn van wat ons te wachten staat bij de zomeruittocht. Want ook op Brussels Airport wenkt een drukke zomer, maar zijn er vele handen te kort. “Als er niet op tijd personeel wordt gevonden, brengen reizigers deze zomer ook best flink wat geduld mee.”

55 reacties

  • Rik Duyvejonck

    2 jaar geleden
    Het probleem is. Dat de ceo’s veel te veel verdienen. En de gewone arbeidskrachten maar een habbekrats. Iedere zoveel tijd wordt het bedrijf doorgelicht . Op besparingen . Alleen op werkings middelen en arbeidskrachten word er bespaard. Nooit op het hoger kader. Integendeel er worden daar plaatsen bijgecreerd. En deze moeten allemaal betaald worden. Juist lijk onze overtollige 5 regeringen.
  • Heidi Jolling

    2 jaar geleden
    Iedere keer hetzelfde liedje. De hardwerkende Vlaming wilt op vakantie en dan is er weer een probleem. Iedere keer is de reiziger de dupe. Dat de directie dit probleem eens dringend oplost. Zoek nu mensen voor de zomermaanden en betaal die mensen ook correct.
  • Miguel Leboucq

    2 jaar geleden
    Die sancties maken geen verschil voor Rusland, enkel wij worden gepluimd door een kunstmatige schaarste. Wat Europa niet koopt, verkopen de Russen wel aan China
  • Joachim Santermans

    2 jaar geleden
    Personeel moet voldoen aan bepaalde eisen: Meertalig, goede fisieke gezondheid, flexibel en niet te oud... meestal ligt de lat te hoog bij de werkgever zelf.
  • Marc Werbrouck

    2 jaar geleden
    Heel Europa heeft hetzelfde probleem! Ook daar waar de werkloosheidsuitkering verkort werd.