Een Apple iPhone 13.
Volledig scherm
Een Apple iPhone 13. © REUTERS

Nieuwe miljardenboete dreigt voor Apple wegens schenden Europese regels

Apple moet vrezen voor een nieuwe miljardenboete voor het schenden van Europese concurrentieregels. Het Amerikaanse techbedrijf misbruikt zijn marktmacht door een chip die contactloos betalen met iPhones en iPads vergemakkelijkt voor te behouden aan zijn eigen betaalsoftware, stelt de Europese Commissie.

5 reacties

  • Peter

    2 jaar geleden
    In mijn gezin wordt niets gekocht van Apple. Ik moet hun Iphone niet, te duur voor wat je krijgt in vergelijking met de concurrentie en als je een app wil downloaden uit de store, moet je ook nog eens betalen. Ik begrijp mensen niet die daar hun geld aan geven, zeker niet als het bij android gratis is. De consument heeft veel macht, wat ben je ermee als je het niet gebruikt! Laat Apple links liggen!
  • Dirk Vade

    2 jaar geleden
    Amerikanen manipuleren en bespioneren ons met Apple, Meta en Google nog veel meer dan de Chinezen. Tijd om daar eens de hakbijl in te zetten.
  • Walter Van Criekinge

    2 jaar geleden
    Ja, Apple heeft nooit geld genoeg moeten steeds meer hebben. Dat ze hun toestellen nog wat duurder maken dan moeten ze niet aan concurrentievervalsing doen.
  • johan fransaert

    2 jaar geleden
    ze gaan het nooit leren die Amerikanen ze zijn het zo gewend om politici in hun zak te hebben net als in Amerika dat het bij hen niet opkomt om te overwegen dat ze in Europa effectief de regels moeten volgen.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    De zoveelste boete die ze nooit of nooit gaan betalen.