© ATV

Bedreiging tegen lagere school in Aartselaar, politie houdt toezicht: “Geen reden tot ongerustheid”

De lokale politie Hekla houdt maandagmorgen verhoogd toezicht aan lagere school Cade in Aartselaar. Onbekenden hebben er via sociale media bedreigingen geuit naar de school. “Er is geen reden tot ongerustheid”, aldus de politie, die zegt dergelijke oproepen altijd ernstig te nemen.

jtp, tdk, jw

Via Facebook had iemand bedreigingen geuit naar basisschool Cade in de Della Faillelaan in Aartselaar. “De leerkrachten moeten boeten”, zo dreigde iemand in een Facebookpost. De vooralsnog onbekende verdachte waarschuwde ook voor een inval in de school maandagvoormiddag, om de leerlingen “een nieuwe een mooie toekomst te geven”.

De Facebookpost kwam ook onder de aandacht van de lokale politie Hekla, die meteen het zekere voor het onzekere nam. “Aan elke vestiging staat een ploeg om de situatie te monitoren”, zegt Anne Sluijs, woordvoerder van de lokale politie Hekla. De politie houdt ook verhoogde patrouilles in de omgeving en stond maandagmorgen aan de schoolpoort van elke vestiging om een oogje in het zeil te houden.

© Patrick De Roo

Die schoolpoorten bleven maandagmiddag ook dicht. “Kinderen kunnen onder begeleiding wel binnen en buiten”, verduidelijkt Sluijs. “Er komt ook een extra ploeg bij de terugkomst van de kinderen na de middagpauze, net als bij het einde van de schooltijd.”

“Dit bericht maakt mij heel ongerust”, zegt een moeder aan de schoolpoort in het ATV nieuws. “Mijn kind zit hier op school dus mijn eerste reactie was: ik wil mijn kind gaan halen en beschermen.” Andere ouders maken zich er eerder weinig zorgen over. De avondspits aan de school verliep maandag rustig.

De politie benadrukt wel dat deze maatregel preventief is. “Er is geen enkele reden tot ongerustheid. De politie neemt dergelijke oproepen altijd ernstig”, zegt Sluijs nog. Voorlopig is nog geen verdachte opgepakt.

© rr

© Patrick De Roo 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV