Parket start verkennend onderzoek naar ex-zangcoach van Studio 100

 ©  BELGA

Het parket van Antwerpen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar aanleiding van de berichten over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van een voormalige zangcoach van Studio 100. Het parket benadrukt dat het (nog) niet gaat om een gerechtelijk onderzoek met een onderzoeksrechter, maar om een verkennend onderzoek om na te gaan of er mogelijk sprake is van strafbare feiten.

evdg
Bron: BELGA

De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 46-jarige man zou jarenlang meisjes uit het koor hebben benaderd met flirterige sms’jes en het zou soms ook tot seksuele contacten zijn gekomen. Toen de Studio 100-top op de hoogte werd gebracht, werd de samenwerking met de zangcoach stopgezet.

LEES OOK. Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag: “Ik heb het ondergaan als een pop en ben nadien naar huis vertrokken”

Het parket onderzoekt de zaak nu. Dat is niet de eerste keer. Een klacht die enkele jaren geleden tegen de man werd ingediend, werd toen geseponeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen