© koen fasseur

1500 Antwerpenaren verliezen e-mailadres

De webmail en het bijhorende e-maildomein van de stad Antwerpen verdwijnt definitief. Vanaf 1 juli zullen ruim 1.500 gebruikers op zoek moeten gaan naar een nieuw e-mailadres.

Sinds 1999 biedt de stad Antwerpen een mailbox, het maildomein @antwerpen.be en een bijhorend stukje digitale opslagruimte aan. Het gratis aanbod verdwijnt definitief op 1 juli . De webmail en het maildomein waren exclusief voor Antwerpenaren.

Momenteel zijn er nog ruim 1.500 mensen die gebruikmaken van het maildomein. Voor verscheidene Antwerpenaren is het verliezen van het e-mailadres een bittere pil om te slikken. “Ik voel me in de steek gelaten door het stadsbestuur”, zegt Jean Beuckels teleurgesteld.

“Focus verschuiven”

De stad Antwerpen is al een tijd bezig met het afbouwen van haar webmail. “Het kost de stad jaarlijks 15.000 euro om de webmail , de opslagruimte en het e-maildomein in stand te houden”, weet Dirk Delechambre, woordvoerder bij stad Antwerpen. “Dat bedrag investeert de stad liever in andere vormen van digitale dienstverlening.” (atcn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER