Advocaat Walter Damen speelt mee in toneelstuk ‘Assisen IV - De sterrenmoord’

Antwerps topadvocaat Walter Damen (50) gaat acteren. Hij zal meespelen in Assisen IV - De sterrenmoord, een toneelstuk van productiehuis Uitgezonderd.

edb

Het is al het vierde interactieve, fictieve assisenproces dat het productiehuis van James Cooke opzet. Damen zal de rol van procureur des konings spelen. In het stuk staat een sterrenchef (Tom Audenaert) terecht voor de moord op een culinair recensent (Peter Thyssen). Bieke Ilegems is de advocate van de beschuldigde, die flink in de clinch gaat met de procureur des konings. Zoals steeds treedt het publiek op als volksjury die beslist over schuld en onschuld.

Voor Damen wordt het zijn eerste acteerervaring. “Voor mij was het een hele verrassing toen ik telefoon kreeg van James Cooke”, vertelt hij. “Ik heb er even over getwijfeld omdat ik natuurlijk geen echte acteur ben. Toen ik hoorde dat ik met allemaal toppers mocht samenwerken en er bovendien ook een dramaturg aanwezig zou zijn, was ik meteen helemaal overtuigd. Voor mij is dit een unieke kans. Het is duidelijk dat het bloed van de familie Damen kruipt waar het niet gaan kan en dat is dus op de planken.”

Assisen IV - De sterrenmoord is van 17 juni tot en met 3 juli te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Ook Kim Van Oncen, Manou Kersting, Veerle Malschaert spelen mee in het interactieve toneelstuk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV