Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Kos

Vaarwel koekjes op de speelplaats: ongezonde drankjes en tussendoortjes verdwijnen steeds vaker op school

Basis- en secundaire scholen bieden vandaag beduidend minder ongezonde dranken en tussendoortjes aan dan in 2018. Bijna 90 procent van de secundaire scholen biedt geen gesuikerde frisdranken meer aan en 85 procent van de basisscholen voorziet nooit meer fruitsap. Dat blijkt uit de monitoring van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw in 2021 bij 437 basisscholen en 161 secundaire scholen.

  1. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM
    11

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem
  2. “Media-aandacht ten koste van de leerlingen”: schooldirectie not amused na rel rond Vlaamse Leeuw
    Play
    UPDATE
    160

    “Me­dia-aan­dacht ten koste van de leerlingen”: schooldi­rec­tie not amused na rel rond Vlaamse Leeuw

    Er is commotie ontstaan op de middelbare school VIA Tienen nadat een leerkracht een Vlaamse vlag van een leerling in beslag had genomen tijdens de diversiteitsdag. “Het was volgens hem te provocerend”, getuigt Bassem Khalil (17) bij HLN. Op sociale media gaat de vlaggenrel rond als een lopend vuurtje, maar daar is de schooldirectie niet mee opgezet. “We betreuren het dat deze situatie is omgezet in een politiek spektakel.”
    Tienen