Twee zware ongevallen in centrum van Mortsel: fietser en voetganger ernstig gewond

Bij twee afzonderlijke aanrijdingen in Mortsel zijn dinsdag twee vrouwen zwaargewond geraakt. Een voetgangster (71) werd ’s ochtends aangereden door een vrachtwagen en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Een fietsster (19) werd later op de dag geschept door een bestelwagen.

jtp, vdaa

Het ongeval tussen de voetgangster en de vrachtwagen gebeurde dinsdagmorgen, op het grote kruispunt van de Antwerpsestraat, de Mechelsesteenweg, de Statielei en de Edegemsestraat.

“De vrouw stak over en werd geraakt door de vrachtwagen”, aldus Marlies Thys van de politiezone Minos. “De vrouw raakte ernstig gewond en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.” 

Een getuige zag het ongeval gebeuren. “De eerste zorgen werden toegediend door een arts die hier net voorbij kwam na een nachtshift. Ze is ook bij de vrouw gebleven tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Het slachtoffer was erg in shock, maar nog bij bewustzijn”, zegt Eline. “Het probleem is dat de verkeerslichten op deze locatie niet goed zijn afgesteld. Twee jaar geleden is hier zo ook al een ongeval gebeurd met een vrouw en een vrachtwagen.”

Tweede ongeval

Dinsdagavond, rond 18.30 uur, viel er opnieuw een zware aanrijding te betreuren op de Mechelsesteenweg. Een fietsster die overstak, werd niet opgemerkt door de bestuurder bestelwagen.

De jonge vrouw van 19 kwam met een klap tegen de voorruit van de bestelwagen. “Ze werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar gelukkig verkeerde ze niet in levensgevaar”, aldus de politiewoordvoerder.

Het ongeval van dinsdagochtend. © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV