© Nike

Nike lanceert hoofddoek voor sportieve moslimvrouwen

2017 is het jaar waarin Nike duidelijk heeft besloten meer in te zetten op diversiteit. Na de aankondiging van een eerste plus-sizecollectie heeft het sportlabel nu ook laten weten dat het volop werkt aan de ontwikkeling van een hoofddoek, zodat moslimvrouwen die gesluierd door het leven gaan ook voluit kunnen sporten.

flb

Voor heel wat moslimvrouwen die ervoor kiezen om een hoofddoek te dragen en voor heel wat atletes uit landen waar het dragen ervan verplicht is, heeft Nike goed nieuws in petto. Het sportlabel werkt momenteel volop aan de ontwikkeling van de Pro Hijab en wil hen daarmee uiteindelijk de vrijheid geven om voluit aan sport te kunnen doen.

Nike gaat daarvoor in elk geval niet over één nacht ijs en riep de hulp in van verschillende moslimatletes zoals gewichthefster Amna Al Haddad. Bovendien heeft het met het hete Arabische klimaat in het achterhoofd gebruikgemaakt van de meest lichte en ademende stoffen die het in zijn arsenaal heeft.

"Aan de Nike Pro Hijab wordt al een jaar gewerkt, maar de drijfkracht erachter stamt al van veel vroeger en is zelfs verankerd in de missie die Nike al van bij de oprichting kenmerkt waarbij we ten dienste staan van de atleten. Als je een lichaam hebt, dan ben je een atleet", klinkt het in een mededeling van Nike.

Verwacht wordt dat de hoofddoek, die in drie kleuren verkrijgbaar zal zijn, tegen begin 2018 in de winkelrekken ligt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer