Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

EU werkt aan uniforme digitale toegang tot gezondheidsgegevens

De Europese Commissie stelt voor om burgers in heel de EU dezelfde, gemakkelijke digitale toegang te geven tot hun gezondheidsgegevens. Die zullen ze kunnen delen met dokters en andere gezondheidswerkers, zonder de volledige controle over hun gegevens te moeten afgeven. Dat moet tot een betere gezondheidszorg leiden.

10 reacties

  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Twee waarheden. Enerzijds is het interessant dat de dokter op je vakantieadres in pakweg Spanje of Portugal je medisch dossier kent als je beroep doet op hem of haar. Anderzijds lijkt het mij dat medische dossiers te koop worden aangeboden. Ik zie regelmatig dat bij voorbeeld de KUL mijn dossier raadpleegde... Wie? Niemand weet het. Het ziekenhuis? Niemand weet het want op de datum van raadpleging was ik er niet op raadpleging.
  • Axel Van Bellingen

    2 jaar geleden
    En dan krijg je geen enkele hospitalisatieverzkering meer vast,we kennen dat.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Onder het mom van voor de burger gaan ze er voor zorgen dat private instellingen, banken, verzekeringen en overheden gemakkelijk toegang krijgen tot je medische gegevens. Waar is dat voor de burger van tijdens het ontstaan van de EU. Prijzen, energierekeningen, kost voor wonen verschillen in elk EU land. Zelfs nationale zenders zijn nu geo blocked. Steden voeren hun eigen belastingen regels en pestboetes in. Het enige dat verenigd is dat is het repressief uitpersen van de burger.
  • Carin Desmet

    2 jaar geleden
    Als je die corrupte Europese commissie moet geloven ben je naïef.. Mooi uit leggen maar wat er achter zit zwijgen ze wel. De boom in niks krijgen ze van mijn. En er bestaan nu ook niks medische van mijn of is tandgegevens. Hoop Europa op een dag valt
  • Karel Flanders

    2 jaar geleden
    Onderzoekers en wetenschappers krijgen toegang? Het zal zijn tot die database gehackt wordt door dat de een of andere ambtenaar z'n computer laat aan staan en heel de wereld weet het. Eerst alle bankgegevens nu alle medische gegevens. Die Eurocraten doen waar ze goesting in hebben en de Europeanen blijven slapen omdat ze geen reispas zouden moeten gaan halen.