©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants en Leuven openen met zege in Belgische play-offs BNXT League

Antwerp Giants heeft een duidelijke 111-79 zege geboekt tegen Bergen in hun eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Belgische play-offs basketbal. Leuven Bears was met 80-63 te sterk voor Charleroi.

Bron: BELGA

Antwerp Giants leidde bij de rust met 50-43. In het derde quarter (31-15) drukte de thuisploeg nog steviger op het gaspedaal, om Bergen in het slot (30-21) meer dan 30 punten achterstand aan te smeren. Bij de Giants lieten Niels Van den Eynde en Dennis Donkor elk 22 punten optekenen.

Leuven en Bergen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Bij de pauze gaf het scorebord 33-32 aan. De Vlaams-Brabanders sloegen toe in het derde quarter (29-14), onder impuls van Solomon Young (18 ptn) en Nick McGlynn (10 ptn, 13 rbds).

Donderdag trekt Antwerp Giants naar Bergen, Charleroi speelt dan gastheer voor Leuven.

Leuven, dat op de derde plaats eindigde na de reguliere fase, en Antwerp Giants, het nummer vier, hebben het thuisvoordeel in de kwartfinales, die naar een best-of-3 worden gespeeld. Recordkampioen Oostende en Kangoeroes Mechelen, respectievelijk nummer een en twee, staan rechtstreeks in de halve finales van de Belgische play-offs.

In de eerste ronde van de BNXT play-offs won Limburg United met 79-93 op bezoek bij het Nederlandse Den Helder. Aalst trok met 71-91 aan het langste eind bij Apollo Amsterdam. De terugmatchen van deze twee duels vinden vrijdag plaats. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer