Aerial photo of hydraulic fracturing equipment at sunset. (FRACKING); Shutterstock ID 1760233340; purchase_order: HLN; job: HLN; client: HLN; other:
Volledig scherm
Aerial photo of hydraulic fracturing equipment at sunset. (FRACKING); Shutterstock ID 1760233340; purchase_order: HLN; job: HLN; client: HLN; other: © Shutterstock / Sobrevolando Patagonia

Engie sluit megadeal en gaat jaarlijks 1,75 miljoen ton vloeibaar aardgas kopen in VS

Het Franse energiebedrijf Engie heeft deze week een grote deal gesloten voor de levering van Amerikaans aardgas. Twee jaar geleden was de deal met het moederbedrijf van Electrabel nog afgesprongen na protest van Parijs vanwege de milieu-impact van schaliegas.

12 reacties

  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Id, mevrouw Laevers. In België zijn ze erg goed in geld omzetten in onderwijs, maar de onderwezenen hebben het moeilijk hun diploma om te zetten in bedrijven die geld opbrengen. Nu in dit verhaal is er wel een: Exmar, kan dat gas zonder terminal vloeibaar maken, dus men hoeft helemaal niet tot 2026 te wachten.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Frans Hertens : ja, 'plots speelt het milieu niet meer mee'. Speciale situaties vergen echter speciale toegevingen. Op lange termijn zal de technologie wellicht oplossingen vinden om dat gas minder bevuilend boven te halen en/of alternatieve energie verder en goed te ontwikkelen. Beliê heeft technologische kniw-how als ze tenminste een duwtje in de rug krijgen ...
  • Stephan Priem

    2 jaar geleden
    Aangezien België geen nationale producten meer heeft, hangen wij af van buitenlandse, lees voornamelijk Franse, producenten. Het liberalisme weet je nog.
  • frans hertens

    2 jaar geleden
    plots speelt het milieu niet meer mee, zo zie je maar.
  • jos De Decker

    2 jaar geleden
    Amerikanen zijn geen haar beter dan de Russen. We zouden beter de Russen te vriend houden voor de grondstoffen en onze voeding. Weg met die sancties en wapenleveringen. En voor diegenen die denken dat we de Russen moeten stoppen in Oekraïne : Poetin zal ons nooit aanvallen, want wij behoren tot de NAVO waar hij doodsbang voor is ondanks alle retoriek.