Eva Govarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Eva Govarts. © Vito

Europeanen hebben alarmerend hoog niveau van verontreinigende stoffen in lichaam: “Let op met tandpasta of voorverpakte appels”

In heel Europa worden mensen blootgesteld aan een alarmerend hoog niveau van verontreinigende stoffen, die gezondheidsrisico’s met zich kunnen meebrengen. Dat blijkt uit een Europese studie. “Die stoffen zijn alomtegenwoordig, het is haast onmogelijk ze te vermijden.”

35 reacties

  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Wij “slimme” wetenschappers van vandaag.. zoveel meer “ontwikkeld” dan in de middeleeuwen.. wij spuiten gíf op voedsel!.. dat deden die “domme” mensen enige eeuwen geleden nog niet..
  • DIANA ALENIS

    2 jaar geleden
    Appel- en perenboomgaarden worden ongeveer 30 keer per jaar bespoten! Het allerslechtste wat je kunt eten zijn aardbeien want die bevatten 6 keer meer schadelijke gifstoffen dan ander fruit. In Haspengouw is er al vele jaren een spectaculaire stijging van het aantal gevallen van borstkanker . Ja, hoe zou dat komen? Prachtig, als in de fruitstreek de bloesems in bloei staan, maar ik zou er voor geen geld permanent willen wonen!
  • Marc Coorevits

    2 jaar geleden
    In ons kraantjeswater zitten 400 droogresten dat nog hoger ligt dan de gebruikte 19 l flessen. Heb mij nu een filter systeem laten installeren en de droogresten zijn nu 50. Kraantjeswater is dus ook een grote boosdoener.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Tja het noemen dan ook "bewaarmidelen" nietwaar, dus blijven wij ook beter bewaard...om meer te kunnen afdokken
  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    We zijn nog nooit zo oud geworden als nu.