850 kinderen geëvacueerd na bommelding: school terug vrijgegeven

De kleuter- en basisschool Mariaberg en de middelbare school in de Kloosterstraat in Essen werden woensdagochtend ontruimd na een bommelding. Er werden zo'n 850 personen geëvacueerd. DOVO kwam ter plaatse en speurhonden werden ingezet. De situatie was meteen volledig onder controle. Rond het middaguur werd het schoolterrein weer vrijgegeven.

Margo Tilborghs

De bommelding liep woensdagochtend rond 8.45 uur binnen in de Mariabergschool in de Kloosterstraat. Er werd een perimeter ingesteld en alle kinderen werden veilig en snel geëvacueerd.

De kleutertjes en de leerlingen van de lagere school werden overgebracht naar sportclub Tennisfun in de Grensstraat waar ze vanaf 10.45 uur door ouders of grootouders konden worden opgehaald. De scholieren van de middelbare school werden overgebracht naar het Sint-Jozef Instituut.

De samenwerking verliep volgens de politie vlot, waardoor de kinderen in de uitzonderlijke omstandigheden minimaal hinder ondervonden van de situatie. Naast de slachtofferhulp van de politie en de medische opvang die geboden werden, voorziet de school de komende dagen indien nodig medisch-psychologische nazorg voor de leerlingen.

Er zal nu een grondig onderzoek gevoerd worden naar de bommelding door politie en parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER