“Bewijs van betrokkenheid bij ontvoering van Maddie McCann gevonden in camper van Duitse verdachte”

“We zijn zeker dat Christian B. de moordenaar is van de verdwenen Britse kleuter Madeleine McCann.” Dat zegt de Duitse procureur die het onderzoek voert aan Portugese media. Volgens een onderzoeksjournaliste die de zaak al jaren volgt, zijn er sporen van het meisje gevonden in de camper van de verdachte. Dat nieuws kon de procureur niet bevestigen, maar wilde hij ook niet ontkennen.

jvh, sdb
Bron: BELGA

LEES OOK. Ouders Maddie McCann blij met nieuws over nieuwe verdachte: “We hebben de hoop nog altijd niet opgegeven”

Madeleine ‘Maddie’ McCann verdween op 3 mei 2007 net voor haar vierde verjaardag in het vakantiecomplex Ocean Club in het Portugese Praia da Luz. Onlangs werd de 45-jarige Duitser Christian Brückner formeel tot verdachte uitgeroepen.

Ten tijde van de verdwijning van het meisje leefde hij in een wit-gele camper, aldus de Mirror. Daarin zou nu een “voorwerp” zijn gevonden dat aan “Maddie” toebehoort, zo verluidde uit een Portugese politiebron. Haar DNA zou echter niet zijn aangetroffen.

De Duitse procureur die de zaak onderzoekt wil het bericht bevestigen noch ontkennen. Op de Portugese televisie zei hij dinsdagavond niettemin dat er “nieuwe feiten zijn gevonden, wat nieuwe bewijzen – geen forensische bewijzen – maar bewijzen”, aldus de Daily Mail. De magistraat voegde eraan toe ervan overtuigd te zijn dat de kleuter is vermoord, en dat Brückner de dader is.

Meer vraagtekens

De uitspraken van de Duitse procureur lijken nog meer onduidelijkheid te brengen. “Nu ze enkel focussen op Brückner zonder hard, forensisch bewijs, is de Portugese politie bang dat de zaak nu sneller naar een dood spoor zal leiden”, vertelde José Da Silva op Radio 1. “De Portugezen denken dat als het onderzoek niet in Britse en Duitse handen gevallen zou zijn, ze een duidelijke reconstructie konden opstellen en de gaten in het onderzoek konden opvullen. Maar nu is dat niet meer mogelijk.”

Brückner zit momenteel in Duitsland een celstraf van zeven jaar uit voor verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Praia da Luz.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER