De man moet zich laten behandelen voor zijn agressie- en drankproblemen. 

Tongenaar (28) gebruikt zinloos geweld tegen autistische jongen: “Eerst knuffels, daarna stampen”

Bilzen/Tongeren -

Een 28-jarige man uit Tongeren krijgt 10 maanden cel met uitstel na een hele reeks geweldplegingen. Zowel agenten als een autistische jongen kregen ervan langs. De man kampt met een alcoholprobleem.

Op 22 september 2021 reed de twintiger samen met een vriend op een scooter in Tongeren. De twee hielden halt toen ze de autistische jongen op een bankje bij een nachtwinkel zagen zitten. “Ze wisten dat hij problemen had. Eerst probeerden ze zijn vertrouwen te winnen door te vragen of hij geld nodig had. Ze pakten hem zelfs vast en gaven hem knuffels. Toen de jongen op zijn fiets wilde stappen, werd hij dan door de beklaagde op het hoofd gestampt.” De jongen kon de nummerplaat van de scooter van de dader doorgeven. Zo werd de twintiger geïdentificeerd.  

Duivelse blik

De man moest ook voor een hele reeks andere geweldplegingen voor de rechter verschijnen, zoals smaad, weerspannigheid en slagen aan agenten. Zo kwam de politie ter plaatse toen de man dronken opgemerkt werd aan de Carrefour in Bilzen. “Alle remmen gingen los”, aldus de procureur. “De man beet in het hemd van een van de inspecteurs en hij uitte allerlei verwensingen. Volgens de agent keek de beklaagde duivels uit zijn ogen.”

Nadat de man kon ontnuchteren in de cel, wist hij niets meer van de incidenten. “Ik weet dat ik te veel drink. Daardoor heb ik een volledige black-out”, gaf hij toe tijdens de behandeling van de zaak.

De Tongenaar kreeg woensdag een celstraf van 10 maanden met uitstel onder voorwaarden en een boete van 400 euro. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn drank- en agressieproblemen. (shde)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer