KV Mechelen-speler Rick van Drongelen weer thuis na dodelijk auto-ongeval: twee gebroken vingers en “hij treft geen schuld”

Rick van Drongelen (23), een Nederlandse profvoetballer die sinds deze winter de kleuren van KV Mechelen verdedigt, was woensdagochtend op weg naar de training betrokken bij een dodelijk ongeval. De bestuurder van het andere voertuig kwam om het leven. Van Drongelen werd afgevoerd met een ambulance en mocht dezelfde avond het ziekenhuis alweer verlaten. Hij brak twee vingers tijdens het ongeval. Volgens de informatie van Union Berlijn, de club die Van Drongelen uitleent, zou de speler geen schuld treffen aan het ongeval.

havg, thst

Het ongeval speelde zich af om 7.40u in Axel, een stad in de Nederlandse provincie Zeeland, waar Van Drongelen ook opgroeide. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Het dodelijke slachtoffer is een 18-jarige man uit Hulst (in Nederland). “De man uit Hulst overleed ter plekke. De 23-jarige man (Van Drongelen, red.) belandde met zijn auto in een sloot”, klinkt het bij Hulpverlening en Veiligheid in Zeeland (HVZ). “Hij raakte gewond en werd door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht.”

“We willen ons medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer”, aldus Tom Caluwé, sportief directeur van KV Mechelen, op de Mechelse webstek. “We vernamen dat het ongeval deze ochtend (woensdag, red.) gebeurde, toen Rick onderweg was naar de training.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdagavond kon Van Drongelen alweer naar huis, zo wordt bevestigd door zijn entourage. De verdediger hield twee gebroken vingers over aan het ongeval.

De 23-jarige Van Drongelen kwam eind januari op huurbasis over van het Duitse Union Berlijn. De centrale verdediger speelde dit seizoen tien wedstrijden voor geel-rood.

“Geen schuld aan het ongeval”

Union Berlijn hield donderdag een persmoment en daarin kwam het auto-ongeval ter sprake. “We staan in contact met hem (Van Drongelen, red.), vooral via onze chef professioneel voetbal Oliver Ruhnert”, verklaarde Christian Arbeit namens Union Berlijn. Volgens de Union-woordvoerder gaat de politie ervan uit dat de voetballer geen schuld treft. “Hij is erg verdrietig en zwaar aangedaan. We proberen hem wat op te vrolijken, al moet hij ook de ruimte krijgen om te rouwen”, voegde Arbeit eraan toe.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL