Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka: "Het water staat de Vlaamse bedrijven nog niet aan de lippen, maar het blijft wel stijgen. Ruim 80% van wat Vlaanderen produceert, gaat naar het buitenland en als we competitiviteit tegenover het buitenland kwijtspelen, verliezen we jobs, bedrijven en welvaart.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka: "Het water staat de Vlaamse bedrijven nog niet aan de lippen, maar het blijft wel stijgen. Ruim 80% van wat Vlaanderen produceert, gaat naar het buitenland en als we competitiviteit tegenover het buitenland kwijtspelen, verliezen we jobs, bedrijven en welvaart.” © BELGA

Vlaamse ondernemers vragen naast indexsprong ook overheidssteun om energiefactuur te verlichten

De Vlaamse bedrijven verwachten dat de loonindexeringen tussen dit jaar en 2024 zullen oplopen tot 15%. Om die toegenomen loonkost te temperen, eisen ze een indexsprong. Maar ook de energiefactuur is een strop voor de bedrijven. Om falingen en ontslagrondes te vermijden, maant werkgeversorganisatie Voka de regering aan een kader voor te bereiden om die factuur te verlichten: “Als we deze crisis niet goed beheren, gaan we richting herstructureringen, ontslagen en faillissementen.”

155 reacties

  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    die zijn voor niets beschaamd en gaan over lijken ..
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Voor wie het nog niet weet, Zelfstandigen betalen geen BTW...! kunnen alles inbrengen als onkosten, De klant betaald ALLES.
  • Peter Schelfhout

    2 jaar geleden
    Gino Denil Wij kleine zelfstandige hebben geen betaald verlof, lonen die lager liggen dan het gemiddelde en wij krijgen NOOIT steun en dan ga jij nog beweren dat wij profiteurs zijn? Wat geeft u het recht meer te verdienen voor dezelfde inspanning? Als ik toevallig een zwarte huidskleur had zou het antwoord makkelijk zijn, maar u lijkt een andere reden te hanteren om discriminatie te verantwoorden.. IK IK IK en de rest kan stik?
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De taxshift werd gefinancierd met het verhogen van indirecte belastingen voor de consument. En ook al spreekt het Voka niet voor alle zelfstandigen. Organisaties als Voka en VBO hebben te veel te zeggen in het politieke beleid. En daar zijn alle werknemers dan wel het slachtoffer van en profiteren alle ondernemers en zelfstandigen van.
  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    Ok, even terug voetjes op de grond. Voka spreekt niet voor alle zelfstandigen. Dus enkel waarde voor wie dit gelooft. En hoe denk je dat de tax shift betaald werd? Door aan bedrijfsleiders een loon van 45000 bruto quasi te verplichten en dividenden taks te verhogen. En voordeel alle aard auto ook nog niet van gehoord zeker + de extra 17% van Di Rupo. Wie afgunstig is wordt zelf maar zelfstandige, die afgunst zal dan zeer snel verdwijnen.