Van parkeerplein tot veelzijdig park: dronebeelden tonen eerste deel van vernieuwde Gedempte Zuiderdokken

Antwerpen -

Tot niet zo lang geleden vormden de Gedempte Zuiderdokken op het Zuid in Antwerpen een druilerige stenen vlakte. Die werd het grootste deel van het jaar ingepalmd door geparkeerde auto’s en kwam alleen tot leven kwam wanneer evenementen zoals de Sinksenfoor, Antwerpen Zingt of een voetbaldorp met reuzenscherm er neerstreken. Maar intussen is de transformatie van parkeerplein naar veelzijdig park volop aan de gang. Het meest zuidelijke deel is intussen al bijna voltooid, zo zien we op deze prachtige dronebeelden.

joro

Het gaat om het eerste van drie zogenaamde ‘tafels’, die de vormen weerspiegelen van de voormalige dokken die er enkele decennia geleden nog lagen. Op de plek van het voormalige Steendok werd eerst een ondergrondse parking aangelegd.

 ©  Robin Fasseur

Op de beelden zien we de eerste speeltuinen, een stiltetuin, een samentuin en een regentuin die het water opvangt, verrijzen. Ook is er één multisportveld en een informele sportplek voorzien, een uitgelezen plek om te komen voetballen, basketten, fietsen of steppen.

In een volgende fase volgt de heraanleg van het park ter hoogte van Schippersdok. Het volledige park is klaar in 2024.

LEES OOK. Park Gedempte Zuiderdokken krijgt drinkwater omdat het niet anders kan

 ©  Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen