©  ISOPIX

David Goffin boekt vierde zege op rij in Madrid maar moet nu voorbij Rafael Nadal

David Goffin (31) plaatste zich in Spanje geplaatst voor de derde ronde van het ATP Masters 1000-tennistoernooi in Madrid. Komende uit de kwalificaties versloeg Goffin (ATP 60), de Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP 31) met 6-4, 6-2 in 1 uur en 30 minuten spelen. In de volgende ronde wacht topper Rafael Nadal.

Werner Bourlez

Goffin en Van de Zandschulp stonden voor het eerst tegenover elkaar op het circuit. Goffin wist bij 3-3 een eerste break te pakken, genoeg om de eerste set met 6-4 te winnen. De Luikenaar pakte de service van zijn tegenstander inde eerste game van de tweede set, werkte daarna drie breakpunten weg en pakte finaal de tweede set met 6-2. Meteen een vierde succes op rij in Madrid voor de Waal.

In de volgende ronde wacht Rafael Nadal. Voor zijn eerste wedstrijd op gravel van het seizoen versloeg de Spanjaard de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 32) met 6-1, 7-6 (7/4). Het wordt het zevende duel tussen de Belg en de 35-jarige Spanjaard. Nadal won alle vier de wedstrijden die op gravel werden gespeeld en Goffin won beide op hardcourt, inclusief hun laatste ontmoeting, op de ATP Cup 2020.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer