De in Iran ter dood veroordeelde Ahmadreza Djalali (links) en de in België opgesloten Assadollah Asadi.
Volledig scherm
PREMIUM
De in Iran ter dood veroordeelde Ahmadreza Djalali (links) en de in België opgesloten Assadollah Asadi. © BELGA/RV

Ter dood veroordeelde VUB-prof: België sluit omstreden ruil met Iran dan toch niet uit

De Belgische regering heeft altijd ontkend dat ze de in Iran ter dood veroordeelde VUB-docent Ahmadreza Djalali (50) wil ruilen voor een Iraanse terrorist. Maar achter de schermen is daar wel degelijk op hoog niveau over gepraat.

20 reacties

  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Het is kiezen tussen de pest en de cholera. Djalali vrijlaten en zo een mensenleven verdient redden en terrorist Asadi onverdiend vrijlaten en zo misschien tientallen andere mensenlevens op het spel zetten. Sta maar voor de keuze.
  • Andy De Schieter

    2 jaar geleden
    Ook Belgie moet de wetten en beslissingen van andere landen respecteren. Het westen heeft de waarheid niet in pacht.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Er is maar één Ahmadreza Djalali, familieman met vrouw en kinderen die op hem zitten te wachten, en talloze terroristen die nu ook vrij rondlopen. Op die ene meer zal het ook niet steken.
  • Paul vanhaezebrouck

    2 jaar geleden
    Als je in zijn schoenen niet staat is het gemakkelijk praten, dat hij wist waar hij aan begon... in die landen zuigen ze een beschuldiging uit hun duim terwijl je erbij staat! En hier krioelt het van de echte spionnen uit dat land
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Doen zou ik zeggen. Asadi, die wel een aanslag beraamd heeft maar niet uitgevoerd, is 'verbrand' als diplomaat/spion en kan toch niet meer functioneren in het westen.