Waterprobleem opgelost: Werken aan Gentse Sint-Pietersstation worden na twee maanden pauze hervat 

De hernieuwing van het Sint-Pietersstation kan hervat worden. De werken werden midden maart stilgelegd, omdat er te veel water naar een beek werd gepompt. Na overleg zal het water in de Leie geloosd worden. Na de stad Gent, heeft nu ook het Vlaams Gewest dat plan goedgekeurd zodat de werken weer kunnen starten.

Tijdens de werken aan het station bleek dat de aannemer niet kon garanderen dat het wegpompen van het grondwater naar een nabij gelegen beek, niet slecht zou zijn voor de bodem en het watersysteem. Daarom lieten de Stad Gent en de Vlaamse Milieumaatschappij de werken stilleggen. Maar nu het water naar de Leie wordt geleid, is het probleem opgelost. De stad verleende eerder al een vergunning en nu doet de Vlaamse Milieumaatschappij hetzelfde.  De werken kunnen dus hervat worden. 

Nieuwe perrons, liften en fietsenstalling

De vernieuwingswerken aan het Gentse Sint-Pietersstation zijn in 2007 al gestart. De einddatum van de werken is al enkele keren uitgesteld en nu voorzien voor 2027. Daarbij worden verschillende sporen en perrons vernieuwd, er komt een volwaardige overkapping die de reizigers moet beschermen tegen alle weersomstandigheden. Er komen ook nieuwe roltrappen en liften.

In de nieuwe fietsenstallingen op het gelijkvloers en in de kelderverdieping zal plaats zijn voor 17.000 fietsen. Er komen op het gelijkvloers onder de treinsporen een tramstation, verschillende publieke voorzieningen en winkelruimtes.

Meest gelezen