President Erdogan houdt er een andere visie op na dan de meeste economen.
Volledig scherm
President Erdogan houdt er een andere visie op na dan de meeste economen. © AFP

Turkse inflatie stijgt naar 70 procent

De toch al hoge Turkse inflatie is afgelopen maand verder gestegen. Volgens officiële cijfers van het Turkse statistiekbureau was de geldontwaarding op jaarbasis 70 procent in april. Dat is de hoogste stand in twintig jaar en ook meer dan economen in doorsnee hadden verwacht.

9 reacties

  • Depre Benny

    2 jaar geleden
    En wat is de EU van plan denken jullie? De euro is op 1 jaar ook 20% gedaald in waarde. De inflatie is voor de gewoone man ook veel hoger dan wat ze zeggen.
  • willy goelen

    2 jaar geleden
    Europa zal het nog beter doen met de oenen van de ECB, en onze plaatselijke politiekers en het Europese kwabbel parlement.
  • Jan

    2 jaar geleden
    Tja, wat hadden ze dan wel gedacht.
  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Wat wil je, als M2 van Turkije stijgt van 2 triljoen begin 2019 tot bijna 5,8 triljoen nu. En dat in 2019 men 6 Turkse lire moest betalen voor een Euro , en nu 15,65. Dit correleert met de factor 2,6. Het is dus duidelijk als er meer Turkse lire bijgedrukt worden dat deze ook in de zelfde verhouding minder waard worden. En dan hebben wij hier een ECB die hetzelfde doet door de rente kunstmatig laag te houden zodat er meer geleend wordt en dus meer geld ontstaat door het fractioneel bankieren!!
  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    Die is even zot als Poetin. En een even grote dictator. En zoiets wilt bij de EU komen. Hopelijk nu niet en nooit. Maar met onze EU politiekers weet je nooit.