REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Toeristen die bij TUI pakketreis voor de zomer boekten krijgen mogelijk te maken met historisch hoge brandstoftoeslagen

Toeristen die de voorbije maanden een pakketreis voor de zomervakantie geboekt hebben bij touroperator TUI krijgen mogelijk te maken met historisch hoge brandstoftoeslagen. Die toeslagen gelden echter niet voor alle TUI-klanten. Enkel wie niet intekende op het zogenaamde Fuel Protection System zal moeten bijbetalen. Dat zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. Voor de Spaanse costa’s gaat het om een toeslag van 72 euro, voor Griekenland is dat al 96 euro en voor de bestemmingen op de Caraïben maar liefst 320 euro.

  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamas ziet geen "groot probleem" in recentste voorstel voor wapenstilstand,
Blinken reist deze week ook naar Israël en Jordanië
    LIVE
    710

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Hamas ziet geen "groot probleem" in recentste voorstel voor wapenstilstand, Blinken reist deze week ook naar Israël en Jordanië

    Ruim vijf maanden na de vorige (en enige) wapenstilstand in de oorlog tussen Israël en Hamas lijkt het erop dat er zondag vooruitgang gemaakt is in de gesprekken over een nieuwe wapenstilstand en de vrijlating van gijzelaars. Zo laat Hamas alvast weten dat het geen enkel “groot probleem” ziet in het laatste voorstel. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu intussen nogmaals verzekerd van zijn ‘ijzersterke inzet’ (ironclad commitment) voor de veiligheid van Israël. Dat meldt het Witte Huis. De twee leiders spraken elkaar telefonisch, waarna werd aangekondigd dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken woensdag afreist naar Israël en Jordanië. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.