©  REUTERS

Indiaas meisje doet aangifte van verkrachting, maar wordt daarna ook op politiekantoor verkracht

In India is een politiecommissaris gearresteerd nadat hij beschuldigd werd van verkrachting van een dertienjarig meisje. Het kind was naar het politiebureau gegaan om een klacht in te dienen nadat zij ook al slachtoffer werd van een groepsverkrachting, aldus een bron bij de politie.

Bron: BELGA

De hoofdinspecteur in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh en 29 ambtenaren die op het moment van de aangifte aanwezig waren, zijn momenteel uit hun functie ontheven. Nog vier andere mensen en de tante van het slachtoffer zijn eveneens gearresteerd.

Het meisje behoort tot de Dalit-gemeenschap, een groep onderaan de Indiase maatschappij die nog steeds gemarginaliseerd en misbruikt wordt door de hogere kasten en geconfronteerd wordt met onverschilligheid van de politie.

India staat op het gebied van seksueel geweld onder verscherpt internationaal toezicht na een groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in 2012 die fataal afliep. Desondanks blijft het aantal misdrijven hoog: volgens de laatste gegevens worden jaarlijks nog zowat 28.000 verkrachtingen gemeld, mogelijk maar het topje van de ijsberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer