©  Victoriano Moreno/ Studio Brat

Antwerpse grafisch designer vereeuwigt iconische uitspraak voetbaltrainer Bob Peeters: “Bob weet dat het moeilijk wordt”

Antwerpen -

“Dan weet je dat het moeilijk wordt.” De legendarische woorden van Bob Peeters (48) leidden al tot internetmopjes en -compilaties. Sinds kort is het al even clichématige als iconische citaat vereeuwigd in een sticker, onder meer terug te vinden in het sanitair van Antwerpse cafés. Het brein erachter? De Antwerpse ontwerper Jan-Pieter Brat (29). “Ik heb als Antwerp-fan niet per se iets met Bob Peeters. Maar die uitspraak is ondertussen gewoon zó grappig geworden.”

Thomas Franken

De woorden ‘Bob weet dat het moeilijk wordt’ samen met de beeltenis van de kaalhoofdige ex-Rode Duivel en trainer. Jan-Pieter Brat werkt in koffiebar Antoine in de Sint-Antoniusstraat in hartje Antwerpen en is de ontwerper van de sticker. “Op het internet vind je heel wat filmpjes terug met die ene uitspraak van Bob Peeters. Hij heeft in interviews na wedstrijden al vaak gezegd: ‘Dan weet je dat het moeilijk wordt.’ Die filmpjes op zich vond ik al grappig en het ietwat intrieste gezicht waarmee hij die woorden uitspreekt, lenen zich perfect voor zo’n ontwerp. Ik dacht: waarom maak ik er niet gewoon een sticker van?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bob Peeters voetbalde in België bij Lierse en Racing Genk en was in het verleden trainer bij onder meer Westerlo en AA Gent. Momenteel is hij aan de slag in de Nederlandse tweede klasse, bij TOP Oss. “Ik ben zelf Antwerp-supporter, dus volg het voetbal wel, maar ik heb niet per se iets met Bob Peeters”, vertelt Jan-Pieter. “Ik heb die sticker al wel eens doorgestuurd naar een fanpage van hem, maar heb er nooit reactie op gekregen. Ik ben wel benieuwd wat hij er zelf van vindt. Hopelijk kan hij er mee lachen, he.”

 ©  Studio Brat

Wij bellen Peeters, die er zelf hartelijk om moet lachen. “Fantastisch! Als ik op straat een groepje jongeren passeer, hoor ik die woorden nog heel vaak vallen. Ooit zal dat op mijn grafsteen staan”, grapt de trainer.

Hoe is die slagzin eigenlijk ontstaan? Peeters: “Dat was in een periode als trainer toen mijn ploegen niet al te best presteerden en vaak dezelfde fouten maakten. Na een tijd stond het internet er vol van. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daardoor aanvankelijk dat stopzinnetje wel wat vermeed, maar tegenwoordig gooi ik hem maar al te graag door een interview. Mooi initiatief van die ontwerper!”

 ©  Victoriano Moreno

Oudaan en Boerentoren

Jan-Pieter is niet aan zijn proefstuk toe. Op zijn Instagram-pagina onder de naam Studio Brat Graphics prijken heel wat opvallende ontwerpen. “Ik heb ook een poster van de Oudaan ontworpen. Wat een magnifiek gebouw. Je kan de Oudaan ook van overal in Antwerpen zien opdoemen. Ik richt mij in mijn werk niet op iets specifieks, maar gewoon op dingen die ik mooi vind. Zo kan ik al verklappen dat de Boerentoren er binnenkort ook een ode krijgt.”

Jan-Pieter met zijn poster van de Oudaan. © Victoriano Moreno

Als ontwerper begon Jan-Pieter – zonder enige opleiding – al tien jaar geleden. “Ik probeer al doende te leren. Ik verkoop ook prints in de koffiebar en deel er stickers uit. Zo kom je hier en daar in een Antwerps café misschien wel eens een sticker tegen. Ik wil ooit mijn eigen merchandise verkopen, maar ik wil ook niet te snel groeien. Ik ben al blij met de opdrachtjes die ik nu heb. Zo maakte ik labels voor de Antwerpse kaashandel Van Tricht.”

 © Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal