Voortvluchtige moordenaar en verkrachter gevat in Brussel

© BELGA

De politie heeft dinsdag een voortvluchtige moordenaar en verkrachter gearresteerd in Brussel. De Duitser Sascha B. keerde op 7 juni 2016 niet terug naar de gevangenis na een begeleide uitstap. De man was veroordeeld voor de moord en verkrachting.

lej

Bijna twee maanden lang kon Sascha B. uit de handen van de politie blijven. De 47-jarige man keerde op 7 juni niet terug van een begeleide uitstap naar de strafinrichting Diez in Rheinland Pfalz. Daar zit hij al sinds 1998, toen hij tot levenslang veroordeeld werd voor de moord en verkrachting.

In 1995 doodde Sascha B. zijn vriendin Margot N. met messen in hun woning in Oggersheim. De twee hadden elkaar in een bar leren kennen. Toch zou het nog drie jaar duren voordat Sascha B. ook opgepakt en veroordeeld kon worden. Pas in 1998 werd hij gevat, dit keer na een verkrachting. Waarna hij dus tot levenslang veroordeeld werd.

Maar begin juni, 21 jaar na zijn veroordeling, zag de man zijn kans schoon en verdween tijdens een uitstap. Pas twee maanden later konden de politiediensten hem opnieuw oppakken. Niet in Duitsland, maar in Brussel, zo deelt het parket van Rheinland Pfalz dinsdag mee.

“De gezochte moordenaar en verkrachter Sascha B. kon vanochtend in Brussel door de Belgische veiligheidsdiensten opgepakt worden”, klinkt het. Toen het voor de Duitse politiediensten duidelijk was dat de man naar het buitenland gevlucht was, riepen die de hulp in van hun buitenlandse collega’s. Samen slaagden ze erin het spoor van de man via België en Frankrijk naar Spanje te volgen. En van daar terug naar ons land. Tot ze erin slaagden om hem in een Brusselse wijk te arresteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen