Burgemeester Alain Yzermans en gouverneur Jos Lantmeeters gaven de aanzet voor de bouw van het grootschalig project tussen Greenville en het NAC. © Chris Nelis

Eerste spadesteek voor Bellefleurs: 140 duurzame woningen tussen Greenville en NAC

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

Gouverneur Jos Lantmeeters en burgemeester Alain Yzermans hebben donderdag de eerste spadesteek voor de bouw van Bellefleurs voor hun rekening namen. Het gaat om een grootschalig woon- en werkproject tussen Greenville en het NAC in Houthalen.

In het voorste gedeelte van het gebied, aan de kant van de Pastorijstraat, komt de groene woonwijk Botanica. In zes verschillende wooneenheden worden in totaal zo’n honderd appartementen verwerkt met een ruimtelijk en erg duurzaam karakter. Meer naar het Mijnwerkersplein en de schachtbokken toe zijn er veertig sociale appartementen met een laag E-peil voorzien. Met 10.000 vierkante meter aan oppervlakte voor kleine en middelgrote bedrijven wordt in de onmiddellijke omgeving de tewerkstellingsgraad verhoogd. “De combinatie van wonen en werken in een duurzame omgeving is het uitgangspunt van dit project”, zegt burgemeester Alain Yzermans. De gemeente ging voor de realisatie van het project in zee met Cordeel, Houben, Willemen Real Estate, TCS en de lokale sociale huisvestingsmaatschappij. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer