Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Slachtoffer en nabestaanden van fietsongeval getuigen: “Op één seconde is het geluk uit ons leven gerukt”

Hoe maken we Vlaanderen samen VeloVeilig? Dat is de vraag die Het Laatste Nieuws samen met alle fietsers komende week wil beantwoorden. Want nog altijd één op drie Vlamingen zich niet veilig op de fiets. Fietsveiligheid blijft vandaag een onderwerp dat iedereen aanbelangt, fietsers én automobilisten. De lijst met ongevallen groeit nog steeds. Aandacht blijft nodig. Dat vinden ook Kathy, Rosa en Joost en Yanni. Stuk voor stuk voor het leven getekend na een fietsongeval. 

18 reacties

  • Efraim Wuyts

    2 jaar geleden
    Als ik zie hoe de fietser zich tegenwoordig gedragen! Ze voelen zich de keizer van de weg. Ze krijgen hele straten ter beschikking, maar ik wordt regelmatig verweten omdat ik moet parkeren en de aanstormende fietsers even moet afremmen. O jee als ze uit hun ritme komen. En dan zwijgen we nog over die bende coureurs die de wegen in het weekend onveilig maken. En als laatste de bakfietsen met hun politiek correcte stickers die het normaal vinden dat ze de halve weg blokkeren.
  • Jacky Van den bossche

    2 jaar geleden
    Bekijk de beste oplossing voor de Doode hoek ongevallen te vermijden, de Life saiving mirror,
  • Kurt Vanhaverbeke

    2 jaar geleden
    Oogcontact is het aller belangrijkste.
  • Mark Van Belleghem

    2 jaar geleden
    Als zwakke weggebruiker ben je zelf volledig verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, een ander de schuld geven is heel gemakkelijk.
  • Liesbeth Cuppens

    2 jaar geleden
    Goed dat men denk aan de veiligheid van fietsers, maar wat met voetgangers? Het aantal keren dat ik op het nippertje achteruit moest stappen om fietsers door te laten, is, niet te tellen. In één keer naar de overkant gaan, lukt niet meer. Vlak voor het voetpad aan de overkant moet men fietsers doorlaten. Is dat veilig te noemen? Ik denk het niet.