© Photo News

De Schutter (Waasland-Beveren) en Cordaro (Zulte Waregem) leggen zich neer bij schorsing

Waasland-Beveren en Zulte Waregem leggen zich neer bij de sancties die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan respectievelijke Niels De Schutter en Alessandro Cordaro.

Beide spelers liepen afgelopen weekend op de 29e speeldag in de Jupiler Pro League tegen een rode kaart aan. Waasland-Beveren moest in de thuiswedstrijd tegen AA Gent (2-3) al na een kwartier met een man minder voort. Scheidsrechter Nicolas Laforge duwde De Schutter de rode kaart onder de neus, nadat de verdediger van de Waaslanders na een tackle langs achteren op de enkel van Thomas Matton was gaan staan. Halverwege de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Westerlo (2-2) moest Zulte Waregem zonder Cordaro voort. De flankaanvaller van Essevee werd door scheidsrechter Bram Van Driessche uitgesloten na een stevige tackle op Daniel Christensen.

De Schutter kreeg een schorsing van twee speeldagen en een boete van 600 euro. Hoewel de verdediger ter zitting zei dat hij die strafmaat heel streng vond, gaat Waasland-Beveren niet in beroep. De Schutter moet de verplaatsing naar RSC Anderlecht (12 maart) en de eerste speeldag van Play-off II (weekend van 2 april) aan zich voorbij laten gaan. De Geschillencommissie legde Cordaro twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en 600 euro boete op. De flankaanvaller mist de competitiewedstrijd in en tegen KAS Eupen (12 maart).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer