TUI Belgium schrapt alle vluchten naar Bulgarije tot eind juni door oorlog in Oekraïne

Touroperator TUI Belgium schrapt alle vluchten van en naar Bulgarije tot 30 juni. Sinds de oorlog in Oekraïne merken ze bij TUI dat er duidelijk minder interesse is om op reis te gaan naar Oost-Europa. Ook een populaire bestemming als Praag is momenteel minder in trek volgens TUI.

TUI Belgium vliegt normaal twee keer per week naar twee Bulgaarse luchthavens: Boergas en Varna. Beide liggen helemaal in het oosten van het land, aan de Zwarte Zee. Maar ook Rusland en Oekraïne grenzen aan de Zwarte Zee en dat blijkt toch een invloed te hebben op het toerisme naar Bulgarije.

"We hebben besloten om alle vluchten tussen Brussel en Bulgarije tot 30 juni te schrappen", zegt Piet Demeyere van TUI Belgium. "Bulgarije is absoluut geen risicoland, maar we hebben gemerkt dat de Belgische reiziger toch wat terughoudend is om momenteel een Oost-Europese bestemming te kiezen."

Wie zijn vlucht geannuleerd ziet, kan die omboeken naar een andere bestemming of krijgt zijn geld terug. "We hebben absoluut niet de bedoeling om ook vluchten na 30 juni te annuleren, maar we blijven de geopolitieke situatie natuurlijk in de gaten houden", zegt Demeyere.

Ook een populaire bestemming als Praag, in Tsjechië, doet het momenteel minder goed, zeggen ze bij TUI. "Reizigers maken liever een citytrip naar Valencia (Spanje) of Lissabon (Portugal) dan naar een Oost-Europese stad als Praag. De hele regio lijdt een beetje onder die situatie in Oekraïne." Ook alle vluchten van TUI naar Noord-Macedonië zijn geschrapt en dat voor het volledige zomerseizoen.  

Meest gelezen